Zeeland | Oefenen ONK

Aangezien ik het in mijn hoofd heb gehaald om mee te gaan doen met het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie, het ONK, vind ik dat ik toch wel een aantal keren het Zeeuwse water in moet om te oefenen en eens te kijken wat er zoals onder water te zien en te doen is. Ik duik veel in zoet water en daar weet ik mijn weg wel, maar Zeeland, de plek waar het ONK gehouden gaat worden, is voor mij een redelijk onbekend terrein. Natuurlijk heb ik duiken gemaakt bij de welbekende stekken, maar om nu te zeggen dat ik het daar op mijn duimpje ken, nee dus.

Als ik ergens voor ga, dan wil ik dat goed doen en wil ik redelijk voorbereid aan “de strijd” beginnen. Afgelopen dinsdag dus ook weer naar Zeeland gereden, gelukkig niet midden in de spits want dat is echt een drama. Ik ben ooit solo gaan duiken omdat iemand besloot zijn caravan midden in de tunnel te laten scharen waardoor ik niet op tijd bij de duikstek kon zijn en ik mijn buddy liet weten maar zijn plan te trekken en onder water te gaan. Ik stond ondertussen een kop koffie te drinken al leunend op de vangrail totdat het gevaarte verwijderd was… Niet leuk maar dan maar improviseren!

Hieronder een paar foto’s van afgelopen dinsdag.