Zeeland | Bergse Diepsluis

Gisteren de trip van Landsmeer naar Tholen gemaakt om een tweetal duiken te maken bij de Bergse Diepsluis. Ik wilde zo graag nog een keer de baby snotolfjes zien en liever nog, op de foto zetten! Dat laatste is helaas weer niet gelukt. Ik heb wel een snotolfje gezien maar die dook elke keer weg in het wakaméwier waardoor ik niet kon scherpstellen. Het zicht was bovendien erg slecht. Bij het te water gaan eerst maar eens naar het prachtig begroeide platform. We zwommen er bijna tegenaan, pas op het laatste moment zag ik het platform omdat er een soort van thermocline in het water hing waar ik uitgerekend met mijn hoofd inhing. Een tiental centimeters hoger was het platform zichtbaar…

Daarna stokken bekeken die onder water geplaatst waren zodat sepia’s en pijlinktvissen daar hun eitjes op konden afzetten. Ze hingen vol met sepia eitjes en pijlinktviseieren, maar helaas geen sepia’s. In de middag tijdens de tweede duik zijn we rechtsaf geslagen. Ik zag een aantal grondels in de oesters zitten met eitjes, maar ook die kreeg ik er niet goed genoeg op. Het was niet helemaal mijn fotografiedag. Plotseling zag ik een platvis heel erg verscholen op de bodem liggen. Dat was een leuk foto-object, net als een krabbetje dat mij aan het observeren was. Visportret vind ik een lastig iets, dus altijd leuk om dat te oefenen.

Na nog wat rondgedoold te hebben onder water vonden we het weer welletjes geweest en na 84 minuten kwamen we weer boven water waar we de dag afsloten met een lekker diner in Tholen.