Vinkeveen 2017 | DUIKEN bootduik

Zaterdag 2 september jl. werd er een bootduik georganiseerd in Vinkeveen door het tijdschrift DUIKEN. Een bootduik bij Scuba-Academie is altijd leuk, zeker als deze ook nog wordt gevolgd door een barbecue dus we hadden ons hiervoor opgegeven. Het weer was prima, echte Nederlandse wolkenluchten met een zonnetje dat zich vooral in de avond liet zien. Het was een mooie gelegenheid om eens bij te kletsen met de bekenden en om nieuwe mensen te leren kennen. 

Wij waren ruim op tijd aanwezig om de duikspullen klaar te zetten op de boot en om onder het genot van een bakje koffie de eerste verhalen te horen. Het bruist altijd van de activiteiten bij Scuba-Academie en voordat je het weet, dien je je naar de briefing te begeven en aan boord te stappen. 

Er werd gedoken bij Zandeiland 8, onder andere bekend van de veenwanden en de snoekentuin. Die tuin kunnen ze beter “snoekbaarzentuin” gaan noemen aangezien deze in grote getale aanwezig waren! Het was een stukje uitzwemmen vanaf de boot, maar na ongeveer een half uur bereikten wij de snoekentuin. Hoe groot was de verrassing toen de Drebbel, de NordicSub onderzeeboot ons ook nog een bezoek kwam brengen (zie ook mijn stukje Hartstocht onder water). Ineens doemden twee lampen op in het groen-gelige water, ik dacht dat iemand met zijn filmcamera bezig was, maar dit bleek de onderzeeboot te zijn. Dat was zowel voor de inzittenden als de duikers er omheen een grappig moment, elkaar zien met alleen de glazen dome van de onderzeeboot tussen ons in. De snoekbaarzen vlogen helaas wel alle kanten op bij het zien van de onderzeeboot dus dat fotomoment was vergeven!

Op de terugweg hadden wij nog een “up close and personal” moment met de gigantische snoek die daar rondzwemt. Bij navraag bleek het te gaan om een vrouwtje dat er al een tijd vertoeft. Ze heeft een hele grote kop en rare kronkels in haar lijf, ze lijkt wel een beetje mismaakt en bovenal is ze gigantisch groot. Daar moesten natuurlijk even wat foto’s van gemaakt worden, met model! In het ondiepe water zwommen ontzettend veel baarzen rond. Iemand op de boot had zelfs een aalscholver op de foto weten te zetten die onder water dook om zo’n lekker baarsje te pakken.

Na terugkomst in de haven rustig omgekleed en even opgewarmd in de zon, want de terugweg op de boot in een natpak was een beetje fris vond ik. Daarna een lekker wijntje genomen en aan de lange tafels samen met de andere deelnemers genoten van de barbecue en sterke verhalen uitgewisseld. Rond 20 uur reden we rustig naar huis. Het was een heerlijke middag/avond!