Vinkeveen | bootduik Scuba-academie

Een tijdje geleden ben ik met mijn duikvereniging een bootduik gaan maken bij Scuba-Academie in Vinkeveen. Het weer die dag was heerlijk en we hadden er allemaal veel zin in om eens op een andere plek dan Zandeiland 4 te gaan kijken.

Op weg naar de duikstekken werd er door de schipper gekeken waar de meeste boten voor anker lagen. Die plek gingen we dan niet nemen. We mochten kiezen tussen Zandeiland 8 of 9. Toen de schipper zei dat bij 8 een hele school snoekbaarzen was gesignaleerd, was de keuze snel gemaakt! Daar gingen we voor!

En we hebben ze gezien! Prachtig, ik heb nog nooit zoveel snoekbaarzen tegelijk om me heen gehad. Met hun gouden gloed en hun snelle bewegingen waren ze een lust voor het oog, maar moeilijk te fotograferen met mijn 9-18 lens…

De zon priemde ook mooi door het water heen, wat altijd mooie sfeerplaatjes oplevert.