Nadat ik nieuwsgierig geworden was door alle berichten op Facebook en na een tip van een goede vriend, ben ik een heerlijke duik gaan maken in Zeeland. Het was alweer even geleden dat ik de Zeeuwse wateren opzocht, de laatste keer was voor mijn deelname aan het kampioenschap Onderwaterfotografie. En waar ik voor kwam, heb ik gevonden. Wat een aandoenlijk klein wezen is een zeepaardje toch! Niet groter dan 10 centimeter.

Het water was maar een schamele 6 graden, een temperatuur die normaal gesproken door de zeepaardjes niet als aangenaam wordt beschouwd. Misschien zat het zeepaardje daarom wel zo stil. Om in november nog een zeepaardje te vinden, is best uniek.

Lees hier over de zeepaardjes die aanspoelden op Ameland.

En lees hier mijn artikel in de Onderwatersport over het maken van 1 van de foto’s.

error: Copyright