Joehoe! Mijn eerste duik sinds aanvang van de coronaperikelen is een feit! Het geeft me een soort van vakantiegevoel om weer samen met mijn buddy richting de waterkant te lopen, bepakt en bezakt en heftig zwetend op deze toch wel hete woensdag. Nu weet ik weer waarom ik duiken in de tropen toch fijner vind! Minder bepakking en blauw tropisch water. Maar Nederland is ook prachtig, alleen anders…

Het zicht is goed onder water. Er zit veel kleine vis, jonge baarsjes vluchten weg tussen de dakpannen die onder water zijn neergelegd. Bij de containers zitten vele snoekbaarzen. Ze zwemmen rustig heen en weer en lijken zich nauwelijks te bekommeren om de duikers die om ze heen cirkelen. Af en toe kijkt 1 me met die kleine tandjes nieuwsgierig aan om me vervolgens geen blik waardig meer te gunnen. Er is wel veel zweefvuil wat zich manifesteert op mijn foto’s als irritante spikkeltjes, helaas.

Snoeken laten zich ook zien, verscholen in de takken die onder water te vinden zijn. Het is heerlijk om weer eens onder water door te brengen en we vermaken ons ook opperbest.

Na een uur komen we relaxt boven en kleden we ons in het zonnetje om. Het was een heerlijke duik!

error: Copyright