Spanje | Nerja 2013

Aan Nerja heb ik mijn hart verpand. Wat een heerlijke plek om te verblijven, of je nu voor een paar dagen erheen gaat of langere tijd, er is voor elk wat wils. Voor mij is het duiken heerlijk daar, maar je kunt er ook geweldige wandeltochten maken of de latten onderbinden in de Sierra Nevada. Ik heb ooit zelf een combi hiervan gemaakt, duiken en skiën, top!

Duiken doe ik bij Buceo Costa Nerja. Hele lieve en bekwame mensen waar niets teveel is. In 2013 hadden we geen duikspullen bij ons maar hebben we ons over laten halen om eens een waterscooter uit te proberen. Dat was lachen, samen met Bernabé (Barny) op een rustige duikstek onder water en door het water zoeven met een gele scooter in gehuurde spullen. Dat laatste is voor mij sowieso al apart omdat ik eigenlijk altijd met mijn eigen apparatuur duik.

Wat een belevenis, met een onderwaterscooter rondcrossen onder water! Uiteraard wel met inachtneming van alle regels. Wat hebben we gelachen. Ik dacht dat het best lastig zou zijn, maar dat viel 100% mee. Je moet wel opletten wanneer je plotseling naar boven of naar beneden stuurt want je moet tegelijkertijd ook klaren. Bij sommigen gaat dat bijna automatisch maar ik moet altijd nog wel een beetje moeite doen om de drukverschillen even ” weg te ploppen”.

Samen met Bernabé, eigenaar van Buceo Costa Nerja, gingen wij op een rustige duikstek te water. Al vrij snel had ik door wat ik moest doen om zo recht mogelijk door het water te zweven. Heel apart gevoel als je normaal gewend bent om jezelf met vinnen voort te bewegen.

We zagen onderweg nog een inktvis, naaktslakken en kokerwormen, maar ik had dit keer mijn camera niet bij me, ik had mijn handen vol!

De foto’s zijn gemaakt door Bernabé en zijn buddy.