Oftewel: hoe kwam ik op het idee om deze wedstrijdfoto te maken?

Herken je dat, dat je op het internet ineens wordt gegrepen door een foto? Tijdens het bekijken van verschillende websites stuitte ik op een super originele zwart-wit foto van de Amerikaanse fotograaf Bruce Mozert. Ik moest denken aan de oude telefoon die ik bij mijn schoonouders meegenomen had. Deze ging nu een hele andere bestemming krijgen tijdens het Nederlandse Kampioenschap Onderwaterfotografie (ONK) 2021 waar ik aan mee deed. Bruce’s foto werd een inspiratie waar ik mijn eigen twist aan kon geven.

Bruce Mozert ontdekte Silver Springs in Florida tijdens een zakenreis en zag hoe helder het water daar was. Omdat hij geen onderwaterhuis had, bouwde hij er zelf één. Met dit onderwaterhuis en flitslampen creëerde hij onderwaterscenes waarin hij “het allerdaagse leven” nabootste onderwater. Mede door zijn foto’s werd Silver Springs op de toeristische kaart gezet. Kijk voor zijn werk maar eens hier.

Wat heb je nodig?

Men neme een statief, een camera met fisheye lens, een duikbril en een duikfles op de kant met de ademautomaat hangende in het water. En de telefoon natuurlijk!

Vinden jullie mijn foto geslaagd? De jury was in ieder geval best onder de indruk. Trots op mijn vierde plaats!

Foto gemaakt in Vinkeveen, Zandeiland 4, Nederland. Camera en toebehoren: Olympus Pen 7, 8mm fisheye lens, Olympus behuizing, Inon S2000 flitser, statief.

Camera-instellingen: 1/125, F5, ISO 200.

Kijk voor meer deelnames aan het ONK (Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie) onder andere hier.

Willen jullie het hele verhaal achter de foto lezen, hou dan de website van Duiken in Beeld in de gaten, daar komt het volledige verhaal op te staan! Zie hier de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Copyright