Nieuwegein 2017- Presentatie bij het OFFT

Op vrijdag 10 november 2017 heb ik een presentatie mogen geven van mijn onderwaterfoto’s bij het OFFT (het Onderwater Foto en Film Team) in Nieuwegein.

Ik was door Desmond van Santen van de NOB een keer benaderd met de vraag of ik eens wat wilde komen vertellen over mijn passie voor de onderwaterfotografie. Dit in het kader van hun rubriek “Nieuw Talent”. Heel erg leuk natuurlijk maar ook heel spannend want spreken in het openbaar is gewoon spannend vind ik. Zou men wel gecharmeerd zijn van mijn verhalen? Wordt het niet al snel saai om alleen maar foto’s te laten zien? Bewegende beelden spreken toch meer tot de verbeelding? Desmond verzekerde mij dat het niet eng zou worden en dat hij, Rob en Edwin mij wel zouden helpen als ik vast zou lopen. Dat stelde mij gerust!

Ik zei dus ja. Hoe verrast was ik toen bleek dat niemand minder dan Willem Kolvoort de hoofdspreker van de avond was en ik in zijn ‘voorprogramma’ zat! Willem Kolvoort is voor mij 1 van de inspiratiebronnen en ik vind zijn verhalen en foto’s altijd zeer vermakelijk en leerzaam.

De voorbereiding…. wat zou ik gaan vertellen? Na overleg besloot ik het te gaan hebben over mijn deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie (ONK). Hoe had ik mij voorbereid? Welke zaken kwamen er voor mij bij kijken? Waar moest ik rekening mee houden? En vooral… welke foto’s kwamen er in de top 10 en waarom? Kon ik anderen nog wat hints en tips meegeven?

Hoewel ik het in het begin warm had en een beetje trillend begon, was ik op een gegeven moment zo lekker aan het praten over mijn passie dat ik alle zenuwen vergat. Mensen reageerden enthousiast en waren zeer te spreken over mijn foto’s en het verhaal erachter. Het kwartier was dus ook zo om. 

Na mijn presentatie had ik even tijd om op adem te komen waarna Willem zijn verhaal ging vertellen en anderen uit de zaal nog de mogelijkheid kregen om hun foto’s te laten beoordelen en vragen te stellen. 

Het was een gezellige avond en zeker voor herhaling vatbaar!  

Foto: Peter Boots