Oostenrijk 2017 | Salzkammergut

Op BOOT Dusseldorf  hebben wij een jaar geleden de mannen leren kennen die in Oostenrijk het zogenaamde Salkammergut Total pakket hebben samengesteld. Dit pakket houdt in dat je in 1 week bij drie verschillende duikscholen gaat duiken in verschillende gebieden in Salzkammergut, Oostenrijk om zo een eerste indruk te krijgen van wat het gebied aanbiedt qua duik- en snorkelmogelijkheden. Een prachtig gebied waar je nog veel meer kunt doen dan alleen duiken, klik hier voor meer informatie.

De enthousiaste verhalen hadden wij nog steeds in ons hoofd toen wij onze vakantieplannen gingen maken. Na wat heen en weer gemail was het Salzkammergut pakket geboekt. Vol verwachting pakten wij op advies van de duikschool onze nat- en droogpakken in en werden de batterijen van de film- en fotocamera’s opgeladen. Omdat we met de auto gingen, hoefden we niet zo nauwgezet onze kilo’s af te wegen, dat was ook wel lekker een keer.

Het was 1 van de heetste zomers in Oostenrijk met temperaturen rond 35 graden. Dit maakte de zichtbaarheid onder water een stuk minder door de algengroei en het omkleden voor de duik was een zweetfestijn. Maar we hebben prachtige nieuwe duik- en snorkelstekken gezien, waaronder de rivier de Traun en een verjaardagsduik in een heuse kloof.

Ook bovenwater was genoeg te doen. Wandelen, genieten van de lokale specialiteiten, routes uitstippelen naar idyllische plaatsen, de hoogte opzoeken op de Dachstein gletsjer, we hebben genoten!

Hieronder een paar foto’s van de verschillende duiken in de Attersee, Langbathsee, Gosausee en de kloof:

Het “Scuben” ofwel Fluss-Schnorcheln in de rivier de Traun was een belevenis op zich en echt een aanrader!