Malediven 2014 | Sun Island

In 2014 vertrokken wij voor een duikreis naar de Malediven. Wij verbleven op Sun Island, Nalaguraidhoo, in het zuid Ari atol. Na een lange reis kwamen wij vermoeid aan op Sun Island, waar we hartelijk welkom werden geheten en naar onze heerlijke bungalow werden begeleid. Uitzicht op zee, eigenlijk gewoon op het strand, had ik diezelfde avond een prachtige zonsondergang voor mijn neus.

’s Avonds was er onder andere vertier in de vorm van het voeden van witpunt- en zwartpuntrifhaaien bij de zeer luxueuze waterbungalows. Ook de roggen kwamen in de avond richting het strand zodat iedereen ze kon bekijken en zelfs aan kon raken. Dat laatste heb ik niet gedaan.

Er was genoeg te zien onder water, maar ik vond het zicht tegenvallen. Veel zweefvuil in het water en een soort van blauwe waas, waardoor groothoekopnames niet echt goed lukten. Wel veel scholen vis, maar helaas niet de walvishaai gezien. De manta kwam nog net tijdens onze laatste duik tijdens de veiligheidsstop voorbij zoeven, maar was ook weer snel verdwenen helaas. De manta blijft dus nog op mijn ‘bucketlist‘ staan! We hebben wel manta mobula’s gezien, de kleinere variant, ook prachtig.