Landgoed Ockenburgh

In eerste instantie wil ik graag naar het Hallerbos in België, echter de afstand is voor mij nu net even te ver. Er komt een mooi alternatief op de proppen en ik besluit daar eens te gaan kijken.

Landgoed Ockenburgh ligt vlakbij Den Haag en heeft een rijke geschiedenis. Kijk maar eens op de website. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden en op het landgoed kun je genieten van een high tea of een drankje. Op de website staat dat je, als je behoefte hebt aan rust, het Hyacintenbos eens kan bezoeken. Dat in gedachten hebbende, stel ik mijn fototas samen en spring in mijn auto richting Den Haag.

Het is druk op de weg, maar uiteindelijk vind ik een parkeerplaats in een rustige woonwijk vlakbij de ingang naar het bos. Het is even zoeken maar al snel vind ik het draaihek dat toegang biedt. Ondertussen kom ik moeder gans nog tegen met haar jongen.

De zon priemt door het groene bladerdak en vogels fluiten uit volle borst. Het is rustig, er lopen niet zo heel veel mensen rond, er zijn een aantal fotografen aan het speuren naar het perfecte plaatje. Ik raak in gesprek met een echtpaar dat toevallig naar het Hallerbos is geweest en zij verzekeren mij dat ik daar bij gelegenheid toch ook echt een keer een kijkje moet gaan nemen. Dat wordt een ‘project’ voor volgend jaar, dan maak ik er een paar dagen van. We komen elkaar een paar keer tegen op een onverhard pad en wisselen dan foto-momenten uit. Er hangt inderdaad een rustige sfeer in het hyacintenbos en ik maak verschillende opnames en geniet van alles om me heen.

Dan is het weer tijd om huiswaarts te keren, de file in. Maar met mijn cabrio maakt niemand me wat en zing ik net als de vogels uit volle borst mee met de muziek! In de avond maak ik bij ons in de buurt nog een paar foto’s want ook daar blijken wilde hyacinten te staan, zo ver hoef ik er dus niet voor te rijden! Met een prachtige zonsondergang als toetje, kan deze dag niet meer stuk en heb ik genoten!

Hieronder een kleine impressie van de dag: