Hoofddorp | Vork & Mes

Vrijdagmiddag met snorkel en camera in de hand richting Vork & Mes in Hoofddorp getogen met eigenlijk twee doelen: karpers en/of brasems spotten en oefenen met verschillende flitsstanden. Ik heb niet zo lang geleden nieuwe flitsarmen gekocht en ik moet hier echt nog veel mee oefenen. Dit doe ik zowel in het zwembad als in het buitenwater.

Het was prachtig weer, het zonnetje scheen en er was niet al te veel wind. De mensen op het terras bij het restaurant Vork & Mes zaten wel nieuwsgierig te kijken wat ik daar nou in dat ondiepe water aan het ploeteren was.

Onder water zwommen een aantal baarzen voorbij. Tussen het riet hield een snoek zich schuil, maar toen ik even bleef hangen, kwam hij toch een beetje nieuwsgierig dichterbij. Dat was het voordeel van zwemmen met een snorkel, ik blies geen bellen uit waar de vissen van konden schrikken en daardoor kwam ik wat dichterbij. Hetzelfde voor een wel hele dikke baars die zijn dagelijkse rondjes aan het toeren was.

Het was heerlijk om even in het water te liggen en te oefenen met mijn onderwatercamera. Helaas geen karpers en/of brasems gezien…