Hoofddorp | Vork & Mes

Op 26 juli stond er een duik bij Vork & Mes in Hoofddorp op het programma. Ik had berichten gehoord dat het zicht daar best goed was onder water en dat er veel vis zou zitten. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer vertellen dus ik pakte mijn duikspullen en onderwatercamera en reed naar het Haarlemmermeersebos.

Daar aangekomen stonden er al een paar auto’s geparkeerd. In de zomervakantie wordt er natuurlijk door meer duikers geprofiteerd van het feit dat je lekker door de week kunt duiken. Toch ben ik de duikers alleen maar tegen gekomen toen ik uit het water kwam.

Onder water zag het er inderdaad wel veelbelovend uit. Onder het restaurant zat veel vis, variërend van snoeken (meervoud!), baarzen, vrij zwemmende palingen (ook nog nooit zo gezien), veel kleine visjes en er kwam zelfs nog een fuut naar beneden duiken. Deze heb ik helaas niet op de foto kunnen krijgen aangezien die beestjes flitsend snel een vis grijpen en dan weer naar boven spurten. Wel een heel mooi gezicht van onderaf! Ik wist gewoon niet waar ik moest beginnen met fotograferen.

Hieronder een compilatie: