Hoofddorp | Vork en Mes

Op Tweede Pinksterdag samen met Jeroen een relaxt duikje gemaakt in Hoofddorp, bij Vork & Mes.

Toen we onder water gingen, zag ik een grote paling onder me in het wier liggen, roerloos zo leek het. Ik maakte naar Jeroen het teken dat het arme beest helaas dood was, waarna we verder zwommen. Onder het restaurant zaten op dit moment helaas geen scholen vis of een paar snoeken. Dat heb ik wel eens anders gezien. Dan maar een voetbal, die te water was geraakt en nu al begroeid was, even fotograferen om te kijken hoe de flitsers staan.

Na een tijdje rondgekeken te hebben, ontwaarde ik in de verte een schim. Ik weet van vorig jaar dat ongeveer op die plek vorig jaar een snoekbaars zat. En ja hoor, hij zat er nu weer! Ik heb hem op de foto gezet en daarna gingen we nog even naar ondieper water om naar karpers of brasem te zoeken. Helaas ook die niet gezien tijdens deze duik.

We vervolgden onze weg naar de kant en toen ik de dikke paling zag liggen, wist ik dat we bij de instap waren aanbeland. Ik wees nog eens op de paling. Hoe groot was mijn verbazing toen dat beest ineens bewoog en wegspurtte! Dus toch niet dood! Lachen natuurlijk.