Hoofddorp | Toolenburgerplas

Op 4 juni zijn Jeroen en ik naar de Toolenburgerplas getogen voor een relaxt duikje. Foto- en filmapparatuur in de auto geladen en op pad. We hadden een tip gekregen dat er een meerval gespot was en die wilden wij natuurlijk ook proberen te ontdekken!

Het zicht was buitengewoon goed vond ik. Nu duik ik niet elke week daar, maar dit was echt prachtig. Het zonnetje scheen en de begroeiing onder water was een prachtig groen (ja, die kleur kan ik niet veranderen…).

Na een tijdje rondgedoold te hebben in het ondiepe water, zonder de meerval te spotten, vertrokken we richting het duikgebied. Ineens zag ik iets grijs en groots. Nu kon dat ook een uit de kluiten gewassen paling zijn die zich schuil hield in het groen, maar ik was toch nieuwsgierig en zwom er langzaam op af. En ja hoor, blijdschap alom toen ik de piepkleine oogjes van de meerval tussen het wier door zag turen…. naar mij!

We hebben een redelijke tijd doorgebracht bij de meerval en daarna hebben Jeroen ik de vele snoeken die er rond zwommen nog op de gevoelige plaat vastgelegd. Wat zijn het toch een prachtige beesten, zeker in een mooi zonnetje. Ik zie ook regelmatig op Facebook de mooiste foto’s verschijnen van snoeken die daar gefotografeerd zijn. En bij deze heb ik er zelf ook een paar vastgelegd.

Het was een heerlijke duik.