Filippijnen 2015 | it’s a kind of magic…

Net terug van een geweldige reis naar de Filippijnen. We hadden via Dive and Travel een combinatiereis geboekt, de eerste week verbleven we in Magic Island Dive Resort op Cebu en de tweede week in Magic Oceans Dive Resort op Bohol. Cebu en Bohol liggen in het gebied dat bekend staat als de Midden-Visayas. De reis naar beide resorts was al een belevenis op zich.

Ik vond het duiken in beide resorts anders. Er waren andere vissen te zien en ook het macroleven verschilde, er was in ieder geval genoeg afwisseling. Ik heb een prachtige school sardientjes gezien op Cebu (adembenemend en stond op mijn bucket list), de jacks op Bohol zijn we helaas niet tegen gekomen. Een simpele zandvlakte verborg een schat aan kleine wezentjes, al dan niet in symbiose levend met elkaar. Ook heb ik groothoekopnames van de prachtige koraalwaaiers kunnen maken. De ‘muren’ waar je langs dook de diepte in waren prachtig begroeid en overal was wel iets aan te wijzen.

Ook boven water viel genoeg te zien. Een aanrader is om een dagtour te boeken zodat je ook nog even van het resort afkomt. Want de interactie met de bevolking, het zicht op de rijstvelden, de ontmoeting met het tarsieraapje en de walvishaai, ze staan in mijn geheugen gegrift. Ook het vervoer per tri-cycle is een aanrader. De zonsondergangen onder het genot van een (alcoholvrije) cocktail zijn heerlijk!