Voor vandaag hebben de duikplanners van Duikteam de Walvis een bootduik georganiseerd. We gaan naar Scuba-Academie in Vinkeveen. Elk jaar is deze bootduik een succes want wat is nou leuker dan eens vanaf de boot naar 1 van de zandeilanden te varen, daar het anker uit te gooien en een duik te maken op een plek waar normaal gesproken niet veel andere duikers tegelijkertijd onder water liggen? (behalve tijdens de DuikeninBeeld duikdag maar dat is een separaat artikel! link).

De duik vindt plaats in de middag, de boot vertrekt om 13.30 uur dus voor die tijd moeten we onze duikspullen uit de auto laden, de auto ergens anders parkeren en alles optuigen zodat we op tijd kunnen uitvaren. Dat lukt erg goed, we zitten op tijd in onze boot.

Natuurlijk heb ik mijn onderwatercamera bij me want ik heb erg veel zin om met natuurlijk licht te gaan spelen en de dingen die ik op zaterdag heb gehoord tijdens de presentatie van Cees Kassenberg in de praktijk te gaan brengen. Dat houdt in dat ik met een voor mij erg “kale” set op schoot zit! Geen flitserarmen die naar beneden zakken bij elke beweging boven water, gewoon de onderwatercamera met 8mm fisheyelens erop en mijn buddies en ik hebben onze lampen bij ons. Ik moet wel zeggen dat deze stijl mij aanspreekt, als is het maar vanwege het gemak!

We worden afgezet bij Zandeiland 8, de snoekentuin genoemd. Mijn buddies en ik gaan eerst weer even naar het wrak dat we de dag ervoor ook gefotografeerd hebben, maar waar ik zelf nog niet tevreden over de foto’s was. Daarna zwemmen we een flink stuk want we willen graag naar de snoekbaarzen die in grote getale in de zandkuilen onder water schijnen te liggen.

Wanneer ik bijna denk dat wij deze snoekbaarzen niet gaan zien, doemt er een heuvel op die ik nog ken van voorgaande keren dat ik hier geweest ben. En ja hoor, zeker 12 snoekbaarzen cirkelen rond en zijn aardig op de foto te zetten als je gewoon rustig gaat hangen en wacht. Altijd een mooi moment als je oog in oog met een snoekbaars van zo’n anderhalve meter ligt en hem (of haar) in 1 oog kunt kijken!

Hieronder een kleine impressie van deze duik:

error: Copyright