Clubduik Toolenburgerplas

Samen met nog 8 Walvissen van Duikteam de Walvis ben ik om 9 uur aanwezig bij de Toolenburgerplas te Hoofddorp. We gaan eens kijken wat we hier onder water gaan zien. Het is qua weer iets koeler dan de voorgaande dagen en dat betekent iets minder moeite om het natpak over een bezweet lijf aan te trekken. Bij controle van mijn fles blijkt dat ik best weinig lucht nog in mijn fles heb zitten, dat is balen. Had ik ook thuis goed moeten checken. Maar goed, we gaan gewoon te water en kijken wel hoe lang ik het volhou. We gaan niet diep en bij de laatste lucht zorg ik dat ik aan de waterkant ben.

Het zicht is door de warmte niet echt geweldig. Groen, groener, groenst met dwarrelend wier en een melkachtige kleur in het water. Maar … volop leven in de vorm van kleine baarsjes en voorntjes, veel snoeken (ik zie er tijdens de duik 3) en zelfs op het moment dat ik mijn buddy het teken geef dat ik toch echt omhoog moet, een dikke karper. Die krijg ik zo snel niet op de foto. Op het moment dat hij mij ziet en ik hem, is er even een verbaasde blik maar dan schiet het beest weer weg.

Het is een relaxte duik met een watertemperatuur van 21 graden aan de oppervlakte en een lekker zonnetje als we eruit komen.