België 2017 | Put van Ekeren

Afgelopen dinsdag ben ik weer onderwatermodel geweest voor Filip Staes in de Put van Ekeren vlakbij Antwerpen. Een prachtige duikstek vind ik het. Er is altijd wel iets te zien wat mooi is om te fotograferen. Dus nadat mijn ” werk”  als onderwatermodel na twee uur onder water (!) erop zat, kleedde ik me om voor mijn eigen relaxmomentje.

Ik had bedacht om deze dag eens met de 9-18 lens te gaan oefenen omdat ik deze lens alweer een tijdje niet meer gebruikt had. Ik heb een beetje een haat/liefde verhouding met die lens omdat ik vaak vind dat de randen van de foto zo wazig worden en een vertekend beeld geven. Maar dat zou dus ook zomaar eens aan mijn onervarenheid met deze lens kunnen liggen!

Onder water bleek dat ik de lens een tijdje niet gebruikt had en gewend ben aan een lens met vaste brandpuntafstand. Ik had alles getest boven water (de zogenaamde spiegeltest) maar helaas mijn zoomring vergeten, waardoor ik de gehele duik noodgedwongen op 9 mm heb gefotografeerd…

Bovendien besloeg mijn hagelnieuwe prachtige duikbril (thuis keurig onder handen genomen met tandpasta, jif en al dat meer) de hele tijd en hield de zon het op een gegeven moment voor gezien waardoor ik de duik maar heb afgebroken. Al klauterend de kant opgeklommen en een stukje teruggelopen. Ik was moe van de dag en het was mooi geweest.

Thuis aangekomen heb ik na het bekijken van de foto’s de volgende geselecteerd:

 

Put van Ekeren boven water: